Добредојдовте на оваа веб-страница!

Торби за складирање на мајчиното млеко

●Вкупни страници:120
●Компании:10+ – Вклучувајќи Acute Ideas Co. Ltd., Ameda Inc., Babisil Products Co. Ltd., Baby Amore, Brainbees Solutions Pvt.Ltd., Dr.Browns, Советот за развој на трговија во Хонг Конг, Junobie во Индијана, Lansinoh Laboratories Inc., Mayborn Group Ltd., Medela AG, NUK USA LLC, Philips International BV, Pigeon Corp., меѓу другите.
lПокриеност:Клучни двигатели, трендови и предизвици;Увид на производот и новости;Анализа на синџирот на вредности;Анализа на матичниот пазар;Пејзаж на продавач
lСегменти:производ (шишиња и кеси), краен корисник (бебе од 0-6 месеци и бебе од 7-12 месеци), канал за дистрибуција (офлајн продавници и онлајн продавници)
●Географии:Северна Америка, Европа, АПАК, Јужна Америка и Блискиот Исток и Африка.

Според неодамнешната пазарна студија на Technavio, наПазар за кеси и шишиња за складирање мајчино млекосе очекува да се зголеми за706,68 милиони американски долариод 2021 до 2026 година, со анзабрзан CAGR од 7,95%.Извештајот обезбедува детална анализа на двигателите и можностите, стратегиите за врвни победи, конкурентните сценарија, идните трендови на пазарот, големината и проценките на пазарот и главните инвестициски џебови.

Северна Америка ќе учествува со 39% од растот на пазарот.Врвен пазар во Северна Америка за шишиња и кеси за складирање мајчино млеко е САД.Пазарот во овој регион ќе се прошири побрзо од пазарот во APAC.

Преземете БЕСПЛАТЕН примерок:за повеќе дополнителни информации за клучните земји во APAC

Увид на продавачот -

Пазарот на кеси и шишиња за складирање мајчино млеко е фрагментиран, а продавачите применуваат стратегии за раст, како што се фокусирање на испорака на производи преку повеќе канали за дистрибуција за да се натпреваруваат на пазарот.

●Acute Ideas Co. Ltd.:Компанијата нуди кеси и шишиња за складирање на мајчиното млеко кои вклучуваат чаши за дланки, штитници за брадавици, коректор на брадавици и уреди без раце.
●Ameda Inc.:Компанијата нуди кеси и шишиња за складирање на мајчиното млеко кои вклучуваат пумпи за мајчино млеко, делови за пумпа и додатоци, нега на градите, складирање мајчино млеко, облека за пумпање без раце, грејачи за мајчино млеко и пумпи за изнајмување.
● Василиј производи Ко. Ltd.:Компанијата нуди кеси и шишиња за складирање на мајчиното млеко кои вклучуваат сламена чаша Thermo 3d, сламена чаша отпорна на истекување, шише со масло ултра, шише за хранење со широк врат, силиконски стакло и силиконски подлога за вшмукување на бувови.

Најдете дополнителни нагласувања за продавачите и нивните понуди на производи. Добијте бесплатен извештај за примерок

Изглед на регионалниот пазар

Северна Америка ќе учествува со 39% од растот на пазарот.Врвен пазар во Северна Америка за шишиња и кеси за складирање мајчино млеко е САД.Пазарот во овој регион ќе се прошири побрзо од пазарот во APAC.Пазарот за шишиња и кеси за складирање на мајчиното млеко ќе се прошири во Северна Америка во текот на прогнозираниот период поради фактори како значително зголемување на свеста за различни технологии за удобен и удобен начин на живот, зголемување на домаќинствата со двоен приход и пораст на број на вработени жени.

Најнови двигатели и трендови што го водат пазарот -

lВозач на пазар за кеси и шишиња за складирање мајчино млеко:
●Напораст на бројот на вработени жение еден од главните фактори кои го поттикнуваат растот на светскиот пазар на кеси и шишиња за складирање мајчино млеко.Бројот на вработени жени ширум светот се зголемува, што ја зголеми побарувачката за практични производи за нега на бебиња, вклучително и додатоци за доење, како што се кеси за складирање и шишиња.Пазарот за производи за нега на бебиња во САД, кој исто така го вклучува и пазарот за материјали за нега, исто така се очекува да расте како што се зголемува просечниот приход на домаќинството.
Предизвик на пазарот за кеси и шишиња за складирање мајчино млеко:
●Надостапност на поевтини алтернативи за материјали за негае една од главните пречки за проширување на светскиот сектор за кеси и шишиња за складирање мајчино млеко.Важните ривали кои продаваат вештачко млеко прогресивно пуштаат нови производи за да го зголемат својот удел на пазарот.Дополнително, мајките го претпочитаат традиционалниот метод на доење наместо вештачките алтернативи, а оваа опција за резерви за доење вклучува кеси и шишиња за складирање на мајчиното млеко.Овие елементи може да го спречат пазарот да се прошири како што се очекуваше.

Не го најдовте тоа што го баравте?Приспособете го извештајот-

Не ја пропуштајте можноста да разговарате со нашиот аналитичар и да дознаете повеќе сознанија за овој пазарен извештај.Нашите аналитичари исто така можат да ви помогнат да го прилагодите овој извештај според вашите потреби.Нашите аналитичари и индустриски експерти ќе работат директно со вас за да ги разберат вашите барања и да ви обезбедат приспособени податоци за кратко време.

Обратете се до нашите аналитичари за повеќе приспособени извештаи според вашите барања. Разговарајте со нашиот аналитичар сега!

Еве неколку слични теми -

Пазар на кондоми по материјал, канал за дистрибуција и географија - прогноза и анализа 2022-2026:Пазарниот удел на кондоми се очекува да се зголеми за 4,03 милијарди УСД од 2021 до 2026 година, а моментумот на раст на пазарот ќе се забрза со CAGR од 9,31%.Преземете ексклузивен бесплатен примерок извештај

Сексуален пазар на благосостојба по производ, канал на дистрибуција и географија - прогноза и анализа 2022-2026: Се очекува уделот на пазарот за сексуална благосостојба да се зголеми за 42,02 милијарди американски долари од 2021 до 2026 година, а моментумот на раст на пазарот ќе се забрза со CAGR од 10,97% .Преземете ексклузивен бесплатен примерок извештај

Опсег на пазарот на кеси и шишиња за складирање мајчино млеко

Извештај за покриеност Детали
Број на страница 120
Базна година 2021 година
Прогнозиран период 2022-2026 година
Импулс на раст и CAGR Забрзајте со CAGR од 7,95%
Раст на пазарот 2022-2026 година 706,68 милиони долари
Структура на пазарот Фрагментирани
Раст на годишно ниво (%) 6.16
Регионална анализа Северна Америка, Европа, АПАК, Јужна Америка и Блискиот Исток и Африка
Вршење пазарен придонес Северна Америка на 39%
Клучни земји-потрошувачи САД, Кина, Јапонија, Германија и Велика Британија
Конкурентен пејзаж Водечки компании, Конкурентни стратегии, опсег на ангажирање на потрошувачите
Клучни компании профилирани Acute Ideas Co. Ltd., Ameda Inc., Babisil Products Co. Ltd., Baby Amore, Brainbees Solutions Pvt.Ltd., Dr. Browns, Советот за развој на трговија во Хонг Конг, Junobie во Индијана, Lansinoh Laboratories Inc., Mayborn Group Ltd., Medela AG, NUK USA LLC, Philips International BV, Pigeon Corp., Shoplet, Summer Infant Inc., и Angelcare Holding Inc.
Динамика на пазарот Анализа на матичниот пазар, поттикнувачи и пречки за раст на пазарот, анализа на сегментот со брзо и бавно растење, анализа на влијанието и закрепнувањето на COVID 19 и идна динамика на потрошувачите и анализа на состојбата на пазарот за периодот на предвидување.
Цел на приспособување Ако нашиот извештај не ги вклучи податоците што ги барате, можете да контактирате со нашите аналитичари и да ги приспособите сегментите.

Прелистајте за Technavio"Стејплс за потрошувачи" Истражувачки извештаи

Содржина

1 Извршно резиме

●1.1 Преглед на пазарот

○ Приказ 01: Извршно резиме – Графикон за преглед на пазарот
○ Приказ 02: Извршно резиме – Табела со податоци за преглед на пазарот
○ Приказ 03: Извршно резиме - графикон за карактеристиките на глобалниот пазар
○ Приказ 04: Извршно резиме – Графикон на пазарот по географија
○ Приказ 05: Извршно резиме - графикон за сегментација на пазарот по производ
○ Приказ 06: Извршно резиме – графикон за сегментација на пазарот по краен корисник
○ Приказ 07: Извршно резиме - графикон за сегментација на пазарот по канал на дистрибуција
○ Приказ 08: Извршно резиме – Графикон за инкрементален раст
○ Приказ 09: Извршно резиме – Табела со податоци за инкрементален раст
○ Приказ 10: Извршно резиме - графикон за позиционирање на пазарот на добавувачи

2 Пазарен пејзаж

●2.1 Пазарен екосистем

○Приказ 11: Матичниот пазар
○ Приказ 12: Карактеристики на пазарот

3 Димензионирање на пазарот

●3.1 Дефиниција на пазарот

○ Приказ 13: Понуди на продавачи вклучени во дефиницијата на пазарот


Време на објавување: ноември-09-2022 година